FC Right-Oh doet goede zaken in Breda

22 april 2024 12:30

Theo Velthoven

Concurrenten laten punten liggen

Zondag 21 april moest F.C. Right-Oh uit voetballen tegen TVC uit Breda die evenveel punten had als Right-Oh ook Raamsdonk en Molenschot hadden ook 24 punten dus ze stonden met vieren gelijk in punten, een belangrijke wedstrijd een finalewedstrijd zeggen ze dan. Beide ploegen wisten dus wat er op het spel stond om degradatievoetbal te voorkomen. Zowel TVC alsmede Right-Oh begonnen fel aan de wedstrijd en al in het begin was er een mooie kans voor de thuisploeg. Maar Right-Oh liet ook niet het kaas van zijn brood afeten en probeerde hoog druk te zetten, dat ging soms wel fout maar goed een aanval op rechts door goed storen van Daniek Maas die de bal perfect voorgaf werd maar net over getikt door Siem Velthoven. Even later een mooie combinatie tussen Jules Bossers en Nick de Rooij werd door de keeper van TVC netjes gestopt. Het spel ging in de eerste helft op en neer door beide ploegen en door veel kleine foutjes kwamen er ook voor TVC en Right-Oh wat mogelijkheden maar tot de rust bleef het 0-0. Na de rust begon TVC fel aan de wedstrijd en een aanval over rechts werd maar net over gekopt door de spits van TVC. Trainersduo Marco Verschuren en Nicky van Boxtel gingen wisselen Nick de Rooij verliet het veld voor hem kwam Rodey de Gardeijn in het veld. Het spel werd harder en TVC schuwde niet om met grof geweld de duels aan te gaan wat ook enkele gele kaarten opleverde. Dan de 70ste minuut een corner van rechts werd in eerste instantie weggewerkt door de verdediging van TVC maar Right-Oh had de bal weer snel in bezit en een hoge voorzet kwam op links terecht bij Dani Langermans die Beau de Wit bediende en de 0-1 inkopte. TVC wist dat het dan verder in de gevarenzone zou komen als dit zo bleef dus die gingen met man en macht aanvallen. Right-Oh ging op de counter loeren en in de 75ste minuut was een aanval op links waarbij Beau de Wit een voorzet gaf op Siem Velthoven en die de bal in de hoek van de goal schoot en de 0-2 aantekende een lekkere voorsprong die verdedigd moest gaan worden. TVC ging wisselen en zette meer aanvallers erin wat al direct gevaar opleverde, een schot op de keeper van Right-Oh werd van richting veranderd en de 1-2 was daar. Right-Oh ging ook wisselen Ruud van Dijk verliet het veld voor Stefan van Huizen en de mannen uit Den Berg moesten alle zeilen bijzetten om de gelijkmaker te voorkomen. En dat deden ze, F.C. Right-Oh boekte een belangrijke winst vandaag want de concurrenten Raamsdonk en Molenschot verloren, Right-Oh staat op de 9de plaats gelijk met Neerlandia die hetzelfde aantal punten maar heeft een beter doelgemiddelde. Aanstaande zondag speelt F.C. Right-Oh thuis tegen Dubbeldam (4de op de ranglijst) maar die wel in de race zijn voor de derde periode. Aanvang wedstrijd op sportpark Het Bolwerk is 14.00 uur.